Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ.
Slidenew20

Παπανικολάου Χάρης

Γεννήθηκε το 1984 στο Αγρίνιο και στα πρώτα του βήματα ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική του Παναιτωλικού.
Σε ηλικία μόλις 10 ετών μεταπήδησε από την ενόργανη γυμναστική στο τμήμα Ελληνορωμαϊκής πάλης.

Κατέκτησε πολλά μετάλλια στις κατηγορίες παίδων , εφήβων τόσο στα τοπικά όσο στα σχολικά αλλά και στα Πανελλήνια κυρίως Πρωταθλήματα στις κατηγορίες των 50 kg και 55kg της Ελληνορωμαϊκής
Το 2004 στέφθηκε Πανελληνιονίκης στους άνδρες στην Θεσσαλονίκη.
Χαρακτηριστικοί είναι οι αγώνες που έδωσε με τον Ολυμπιονίκη στην Αθήνα το 2004 Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στους οποίους έδειξε απαράμιλλη αγωνιστικότητα και δύναμη ψυχής ξεπερνώντας τον εαυτό του.
Λόγω της απόδοσής του στον αθλητισμό , εισάγεται ως πρωταθλητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ( Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ) από όπου και αποφοίτησε το 2009.
Υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας παίδων και εφήβων με προπονητές τους Ολυμπιονίκες Δημήτρη Θανόπουλο και Αριστείδη Γρηγοράκη.
Συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις δυνάμεις καταδρομών ενώ είναι άριστος κολυμβητής , δύτης και διπλωματούχος ναυαγοσώστης. Λόγω της ειδικότητας της πάλης που του χορηγήθηκε από τα ΤΕΦΑΑ η ΓΓΑ του έδωσε δίπλωμα προπονητή Α κατηγορίας και σήμερα μαζί με τον επι τόσα χρόνια προπονητή του κ Θεοδωρόπουλο είναι προπονητής στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα. Τον Παναιτωλικό.
Στην αθλητική του καριέρα υπήρξε υπόδειγμα συνέπειας , αγωνιστικότητας , πειθαρχίας και σεβασμού.
Η οικογένεια της πάλης στην χώρα μας μόνο με κολακευτικά λόγια μπορεί να μιλήσει για το άτομό του.
Τιμήθηκε αρκετές φορές στην πόλη μας ( Νομάρχης , Δήμαρχος , υπουργούς , Ολυμπιονίκες , προϊσταμένους και σωματεία ) για την προσφορά του στον αθλητισμό της πόλης μας έχοντας πάντα ψηλά το κεφάλι και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους αθλητές και άλλων αθλημάτων ακόμα.
Δεν απουσίασε ποτέ από καμία αθλητική , πολιτιστική , ανθρωπιστική δραστηριότητα που κλήθηκε να μετάσχει .papanikolaou-xaris-2

Τον Δεκέμβριο του 2009 κρέμασε τα παλαιστικά του παπούτσια καταλαμβάνοντας την 8η θέση στο πανελληνιο πρωτάθλημα ανδρών , λόγω τραυματισμού (ευτυχώς όχι σοβαρού ) και μάλιστα την στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα ήταν μέσα στα μετάλλια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή του ο Χάρης είναι ένας από τους μεγάλους αθλητές που έχουν αναδειχθεί στον τόπο μας κα μάλιστα αυτό προσλαμβάνει μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως ο αθλητής αυτός στην ζωή του δεν έχει πάρει ούτε ασπιρίνη.
Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και σήμερα που υπάρχει η μάστιγα των διαφόρων ουσιών οι αθλητές μπορούν να τα καταφέρνουν το ίδιο καλά παραμένοντας καθαροί.


 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Προυσιωτίσσης 15, Αγρίνιο 301 32 [Γήπεδο Παναιτωλικού] Τηλ-Φαξ.: 26410 52898

W : www.panetolikosac.gr  E-mail : info@panetolikosac.gr

Copyright © 2021-2022 

ΙΗ16  Logo Facebook